Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Προφίλ: Πανος (panos1967)

 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Αξίωμα: Νέο μέλος
 • Ημερομηνία εγγραφής: 13/12/2013
 • Τελευταία επίσκεψη: 18/08/2014
 • Ζώνη Ώρας: GMT +2:00
 • Τοπική Ώρα: 17:25
 • Μηνύματα: 5
 • Προβολή προφίλ: 470
 • Κarma: 14
 • Τοποθεσία: Αγνωστη
 • Φύλο: Άγνωστο
 • Γενέθλια: Άγνωστη

Υπογραφή

Μηνύματα

Μηνύματα

emo

ΜΠΛΕΚ ΕΤΟΥΣ 1970 ΤΕΥΧΟΣ 50

Το δημοφιλές περιοδικό κόμικς Μπλεκ που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί σε μηνιαία "συλλεκτική" μορφή εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα της Ελλάδας τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία, καρπός των διάσημων δημιουργών Sartoris, Sinchetto και Guzzon ("EsseGesse") οι οποίοι εμπνεύστηκαν το 1954 τη χαρακτηριστική φιγούρα του "ξανθού γίγαντα", ενός κυνηγού που διακρίθηκε στον αγώνα για την Αμερικανική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες κατά τα τέλη του 18ου αιώνα.Ήταν ο Στέλιος Ανεμοδουράς που αποφάσισε να εισαγάγει στην Ελλάδα τον χαρακτήρα, δημιουργώντας το ομώνυμο έντυπο, το οποίο πρωταγωνίστησε στις επιλογές του νεαρόκοσμου (υπό εβδομαδιαία συχνότητα) για μια ολόκληρη 25ετία, έως τον Ιούνιο του 1994 που διακόπηκε η έκδοσή του. Η κυκλοφορία του έφτασε πολλές φορές και τα 130.000 αντίτυπα. Στην πρώτη περίοδο του Μπλεκ (Ιούνιος 1969 - Δεκέμβριος 1975) το περιοδικό κυκλοφορούσε σε μικρή διάσταση.Περιελάμβανε εκτός της κύριας ιστορίας τις περιπέτειες του Ρίνγκο, του Τομ και το ανάγνωσμα Παιδί-Φάντασμα, ενώ τις επόμενες δύο δεκαετίες η θεματολογία πολλαπλασιάσθηκε.Σαν πρώτη ιστορία παρέμειναν σταθερά οι περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα (τον οποίο πλαισιώνουν οι φίλοι του Ρόντυ και Καθηγητής Μυστήριος) ενώ από τις σελίδες του παρέλασαν ένα μεγάλο πλήθος από ιστορίες κόμικς τόσο Ευρωπαίων όσο και Αμερικανών δημιουργών.

Ο Μπλεκ είναι ένας νεαρός, μυώδης άνδρας, γύρω στα 25 έτη ηλικίας, που μάχεται για την απελευθέρωση της χώρας του από τους άγγλους αποικιοκράτες ("Red Coats"). Στις διάφορες περιπέτειές του, χρησιμοποιεί σαν όπλο τις ατσάλινες γροθιές του και σπανιότερα, το πιστόλι, το μαχαίρι ή την καραμπίνα του. Είναι ψηλός (περίπου 1,88 μ.),ξανθός και φορά ένα χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο, γούνινο ζακέτο και παντελόνι με καστόρινες μπότες να συμπληρώνουν την εντυπωσιακή του εμφάνιση.Παρά το όμορφο παρουσιαστικό του δεν έχει σχέση με γυναίκες. Όπως αναφέρεται στη μελέτη των Γιώργου Παπαδάκη και Νίκου Νικολαΐδη "Ο Μπλεκ και οι ... άλλοι" (έκδοση "Περιοδικός Τύπος", 2007),
οι δημιουργοί αποφεύγουν να παρουσιάσουν την προσωπική ζωή του χαρακτήρα, θέλοντας να περάσουν στους αναγνώστες το μήνυμα της προσήλωσης στο στόχο του, που είναι η απελευθέρωση της πατρίδας του.

Διαβάστε το Τεύχος σε μορφή pdf.Μετά το άνοιγμα μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε


Πηγές:WIKI
Μπλέκ μικρού σχήματο ...
Κατηγορία: Κόμικς
emo

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 40 ΧΡΟΝΙΑΤΕΥΧΟΣ 2085 ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Ο χαρακτήρας Μίκυ Μάους (Mickey Mouse), το πιο διάσημο ποντίκι στον κόσμο, πρωτοεμφανίσθηκε το Νοέμβριο του 1928, όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ το ομώνυμο καρτούν. Η έμπνευση της δημιουργίας του οφείλεται στον Γουώλτ Ντίσνεϋ, που στη συνέχεια ίδρυσε τη Walt Disney Company. Η διαχρονική του επιτυχία οφείλεται, αφενός στην πανέξυπνη κίνηση του Disney να τυπώσει σε χαρτί χαρακτήρες καρτούν που εντυπωσίασαν τα μικρά παιδιά και αφετέρου στην πρωτοτυπία του να χρησιμοποιήσει ως ήρωες διάφορες φιγούρες ζώων.

Στην Ελλάδα, περιπέτειες των ηρώων του Ντίσνεϋ είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του ’50 μέσω του περιοδικού Γέλιο και Χαρά των εκδόσεων Πεχλιβανίδη, όμως η δημοσίευσή τους διακόπηκε άδοξα όταν ο Έλληνας εκδότης έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει τον τίτλο Μίκυ. Αυτό προκάλεσε τη δικαστική παρέμβαση της Αμερικανικής εταιρείας που κατείχε και τα πνευματικά δικαιώματα.
Στις αρχές του 1966 ο εκδότης του περιοδικού «Γυναίκα», Ευάγγελος Τερζόπουλος, εξασφάλισε την άδεια να φέρει ξανά τον Μίκυ Μάους στην Ελλάδα, αλλά και γενικά να δημοσιεύει κόμικς με τους ήρωες του Ντίσνεϋ.
Το σχεδιασμό του περιοδικού ανέλαβε ο μεγάλος του γιος Χρήστος, ενώ σημερινός ιδιοκτήτης της ΝΕΑΣ ΑΚΤΙΝΑΣ Α.Ε. είναι ο γιος του Χρήστου, Ντέιβιντ.


Δυστυχώς μετά από σχεδόν 48 χρόνια, όταν ο Ευάγγελος Τερζόπουλος κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια και να φέρει ξανά τον Μίκυ Μάους στην Ελλάδα (είχαν προηγηθεί εκδόσεις τη δεκαετία του ΄50 χωρίς άδεια με αποτέλεσμα τη δικαστική παρέμβαση της Αμερικανικής εταιρείας που κατείχε τα πνευματικά δικαιώματα), αλλά και γενικά να δημοσιεύει κόμικς με τους ήρωες του Ντίσνεϋ, η κρίση «διώχνει» τον Μίκυ από την Ελλάδα και δίνει (ένα ακόμη) τέλος στην εποχή της αθωότητας. Ο Χρήστος Τερζόπουλος, ιδιοκτήτης της Τερζόπουλος – Νέα Ακτίνα, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την έκδοση των περιοδικών λόγω χαμηλών πωλήσεων, ή ίσως απλά... βρήκε ευκαιρία να αποχωρήσει από το «χώρο».
Μίκυ Μάους, ΚΟΜΙΞ, Αλμανάκο, Κλασικά, Μίκυ (Μεγάλο), Μίκυ Μυστήριο, Ντόναλντ, σπέσιαλ και επετειακές εκδόσεις και άλλα πολλά περιοδικά που κύριο μέλημά τους ήταν η διάπλαση χαρακτήρων και η διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων κυρίως των νεότερων αναγνωστών, πέρασαν στην ιστορία...


Οι ιστορίες των Carl Barks, Don Rossa, Romano Scarpa και πολλών άλλων καλλιτεχνών, ο Μίκυ, ο Ντόναλντ, τα ανήψια του, ο Γκούφη, ο Κύρος Γρανάζης, ο Μαύρος Πητ, ο Γκαστόνε, ο Σκρούτζ με τα φανταστικομμύρια του και οι άλλοι κάτοικοι της Λιμνούπολης, αυτό το κομμάτι της διαπαιδαγώγησής μας, της εκμάθησης της γλώσσας μας, της ψυχαγωγίας μας, και τέλος η «τυχερή μας δεκάρα» θα βρίσκονται για πάντα στις καρδιές μας.

Διαβάστε το Τεύχος σε μορφή pdf.Μετά το άνοιγμα μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε


Πηγές: ERT OPEN & WIKI
Επετειακός Μίκυ Μάου ...
Κατηγορία: Κόμικς
emo
Κατ'αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τα τεύχη του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Μου έλειπαν απο την ηλεκτρονική μου συλλογή. Ήταν μια σειρά η οποία λόγω κόστους δεν μπορούσε να αγοραστεί εκείνη την εποχή απο τους περισσότερους από εμας.
όσον αφορά τους comicstalgia, είμαστε μια παρέα 5 ατόμων από Αθηνα, Κέρκυρα, Σέρρες, Αγρίνιο και Δράμα που σκανάραμε ότι είχαμε απο τεύχη ΜΠΛΕΚ, ΖΑΓΚΟΡ, ΟΜΠΡΑΞ, ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, ΑΓΟΡΙ, ΠΟΠΑΙ κ.α. τεύχη της εποχής χωρίς να έχουμε απολύτως κανένα οικονομικό όφελος και στόχους. Την συλλογή μας την ανεβάσαμε στο issue αποκλειστικά για δική μας χρήση. Δυστυχώς τα τεύχη μας διέρρευσαν από κάποιο άτομο που αρχικά ήταν στην παρεά αλλά τον αποβάλλαμε λόγω μηδενικής προσφοράς, οικειοποιήθηκε τα τεύχη μας και τα παρουσιάζει σε άλλη ενοτητα του issue. Επίσης πρόσφατα μάθαμε ότι έγινε hacking του password στη σελίδα μας με αποτέλεσμα τα τεύχη μας να βρίσκονται παντού.
΄Για το δεύτερο site που αναφέρεις δεν έχουμε σχέση. Προφανώς κάποιοι βρήκαν οτι εμπορικά το comicstalgia πουλάει.
Επειδή νιώθω μεγάλη υποχρέωση για τα τεύχη που προσφέρες από το site σου, θέλω με τη σειρά μου να προσφέρω κάποια τεύχη δικά μου που δεν έχουν αναρτηθεί σε καμια ιστοσελίδα. Μέσω του e-mail μου αν θέλεις δώσε μου οδηγίες πως να τα ανεβάσω.
Μίκυ Mάους: 70 χρόνι ...
Κατηγορία: Κόμικς
emo
Αυτό το τεύχος έχει σκαναριστεί από μενα. Μου είχε πάρει τουλάχιστον 3 ωρες. Καλό θα ήταν να μην γίνεται οικειοποίηση της δουλειάς αλλων και να γίνεται τουλάχισοτν μια μικρή αναφορά στον δημιουργό.
Ένα ρομαντικό μέλος των comicstalgia.
Μίκυ Mάους: 70 χρόνι ...
Κατηγορία: Κόμικς
emo
εΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
Ο Παράδεισος του Παι ...
Κατηγορία: Βιβλία - Περιοδικά
Περισσότερα
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.20 δευτερόλεπτα