Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Martha Graham 117 χρόνια απο τη γέννησή της
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Martha Graham 117 χρόνια απο τη γέννησή της

Martha Graham 117 χρόνια απο τη γέννησή της 7 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #3628

  • tania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 273
  • Κarma: 555


Η Google αφιερώνει σήμερα το λογότυπό της σε μια μεγάλη και πρωτοπόρο χορευτρια και χορογράφο την ...
Martha Graham (11 Μαΐου του 1894 - 1 Απριλίου 1991) ήταν Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες και πρωτοπόρους του σύγχρονου χορού , του οποίου η επιρροή στο χορό μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή του Στραβίνσκι στη μουσική, του Πικάσο στη ζωγραφική , ή και του Frank Lloyd Wright στην αρχιτεκτονική. Η Graham ήταν ΥΠΈΡΟΧΗ performer, με καταπληκτικη κίνηση.

Έχει εφεύρει μια νέα γλώσσα της κίνησης, και το χρησιμοποίησε για να αποκαλύψει το πάθος, την οργή ​​και την έκσταση για την ανθρώπινη εμπειρία. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για πάνω από εβδομήντα χρόνια, και κατά το διάστημα αυτό ήταν η πρώτη χορευτρια που χόρεψε ποτέ στο Λευκό Οίκο , η πρώτη χορεύτρια που ταξίδεψε στο εξωτερικό, ως πολιτιστικός πρέσβης, και η πρώτη χορεύτρια που έλαβε το υψηλότερο πολιτικό βραβείο της ΗΠΑ: το Μετάλλιο της Ελευθερίας . Στη διάρκεια της ζωής της, έλαβε τιμές που κυμαίνονται από το κλειδί της πόλης του Παρισιού για το Αυτοκρατορική Ιαπωνία Διάταξη του Τιμίου Crown .
Είπε, «Έχω περάσει όλη μου τη ζωή με το χορό και να είμαι χορευτρια . Επιτρέποντας τη ζωή να την χρησιμοποιήσω με έναν πολύ έντονο τρόπο. Μερικές φορές δεν είναι ευχάριστο. Αλλά παρ 'όλα αυτά, είναι αναπόφευκτο."

Η Γκράχαμ ξεκίνησε την καριέρα της σε μια ηλικία που θεωρήθηκε αργά για μια χορεύτρια. Ήταν ακόμη ενεργή χορευτικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, και γύρισε όλο...
και περισσότερο στο αλκοόλ για να απαλύνει την απελπισία της όταν το σώμα της ήταν σε φθίνουσα πορεία. Τα έργα της από αυτή την εποχή περιλαμβάνονται σε ρόλους για τον εαυτό της. Η αγάπη της Graham για τον χορό ήταν τόσο βαθιά ώστε αρνήθηκε να αποχωρήσει από τη σκηνή, παρά τους κριτικούς που είχαν πει πως είχε περάσει την ακμή της. Αφησε τον χορό μόνο όταν η κριτική άρχισε να γίνεται πολύ έντονη...

Το 1925 ο Graham έγινε δασκάλα χορού στο Eastman School of Music και το Theater στο Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη. Άρχισε να πειραματίζεται με τις σύγχρονες μορφές χορού. «Ήθελα να ξεκινήσω», είπε, «δεν είναι με χαρακτήρες ή οι ιδέες, αλλά με κίνηση." Απέρριψε τα παραδοσιακά βήματα του κλασσικού μπαλέτου. Ήθελε το σώμα χορεύοντας να σχετίζεται με φυσική κίνηση και τη μουσική. Έχει πειραματιστεί με αυτό το σώμα θα μπορούσε να κάνει με βάση τη δική του δομή, την ανάπτυξη αυτό που ήταν γνωστό ως "κρουστικών κινήσεων."

ektiesthisi.blogspot.com/2011/05/martha-graham-117.html#ixzz1M1GbvGre
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: mini-market, tania, Greecelands
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 1.68 δευτερόλεπτα